februarie 25, 2007

Padurea de la Periam Port


Autor: Cristi Mirea

Padurea de la Periam Port mereu mi-a fost dragă. Fie că era vorba despre pădurea de salcâmi care a fost exterminată de hoţii de lemne după revoluţie, sau de cubici - pădurea în care mă jucam în copilărie. În fiecare primăvară cubicii - pădurea dintre dolmă şi Mureş - este pustiită de către agricultorii care în loc să investescă o dată în câteva bare metalice pentru a susţine roşiile preferă să vină la Mureş si să golească an de an pădurea de lăstrii fragezi de arbori. Nu îşi dau seama că astfel pădurea nu se poate regenera.
Anul acesta, deşi încă nu a început sezonul în care pădurea este sfâşiată, au început să se taie şi pomi mai groşi, care până acum au scăpat. Pădurea, deasă odată, devine tot tmai transparentă. Pe lângă această imagine dezolantă pădurea mai este poluată si de cantităţile incredibil de mari de gunoaie, în special flacoane de la băuturi, care în perioada în care încă nu a înviat vegetaţia, este foarte vizibilă.
Dragi locuitori ai Periamului şi vizitatori, vă rog să vă gândiţi că pădurea în care aruncaţi gunoiul sau din care tăiaţi ilegal copaci, este a noastră a tuturor, nu este prorpeitatea voastră privată.