octombrie 12, 2009

O zi de neuitat

"Luni, 5 octombrie 2009... o zi minunată de toamnă! La ora 11 ne-am ,, îmbarcat” în maşinile pe care părinţii noştri au avut bunăvoinţa de a ni le pune la dispoziţie şi am pornit spre Periam Port hotărâţi să petrecem o zi de neuitat alături de doamna învăţătoare Hojda Diana.

[...]După ce am inspectat locul în care urma să poposim, ne-am apucat de treabă. Mai întâi am aprins focul pentru a pregăti un prânz delicios. Ştiţi vorba aceea .... ,,nici muncă fără pâine, nici pâine fără muncă”! Apoi a început joaca. Şi ce mai joacă! Ce poate fi mai frumos decât să alergi, să te rostogoleşti pe dig, să joci fotbal sau ,, raţele şi vânătorii şi toate acestea să se desfăşoare în mijlocul naturii, în aer liber?
Şi pentru că am venit hotărâţi să îmbinăm utilul cu plăcutul, ne-am suflecat mânecile, ne-am pus mănuşile, am luat sacii şi ne-am hotărât să-i umplem. Cu ce? Cu gunoaie. Ştiţi care e partea tristă a poveştii? Am umplut foarte mulţi saci. Şi gunoaie tot mai erau. [...]"

Pentru a citi articolul în continuare şi a vedea mai multe fotografii de la acţiunea elevilor intraţi pe pagina oficială a primăriei la rubrica Evenimente aici.