decembrie 02, 2009

Moloz depozitat ilegal in Kaula

Am observat că au început din nou periamoşenii să depoziteze moloz în Kaulă, lucru care a fost interzis începând cu luna septembrie 2009. Anunţul cu interzicerea depozitării molozului a fost publicată în ziarul Pro Periam nr 7, prin urmare periamoşenii nu pot spune că nu au fost informaţi.

Se vor lua măsuri pentru identificarea infractorilor de către autorităţile locale şi vor primi amendă. Kaula este locaţia mai multor proiecte, două dintre ele vor începe să se deruleze cât de curând. Este vorba despre Sala de sport multifuncţională şi al doilea proiect este terenul de sport. De asemenea s-a depus spre finanţare proiectul pentru un parc şi tot în Kaulă se intenţionează pe viitor realizare aşi unui ştrand.

Deoarece proiectarea clădirilor şi a parcului s-au realizat ţinându-se cont de forma Kaulei înainte de depozitarea ilegală a molozului, primăria Periam va trebui să suporte cheltuielile pentru scoaterea excesului de pământ care s-a depozitat după proiectare (finanţarea cuprinzând doar cheltuielile pentru ridicarea obiectivelor conform terenului la momentul proiectării). Prin urmare orice depozitare ilegală în acea locaţie aduce după sine cheltuieli în plus pentru primărie, şi implicit pe toţi periamoşenii, pentru a le scoate şi a le muta în altă locaţie.

Primăria a înfiinţat din luna septembrie un serviciu special pentru ridicarea şi transportul molozului la o locaţie destinată acestui lucru în afara comunei. Prin urmare nu se poate spune că periamoşenii nu au unde depozita molozul şi de aceea utilizează Kaula.Informaţii pentru ridicarea molozului de către primărie primiţi de la d-nul viceprimar Hojda Samson.

Dacă observaţi pe cineva că depozitează moloz în Kaulă vă rog să anunţaţi viceprimarul comunei Periam, Hojda Samson.