martie 21, 2013

Conferinta de final de proiect Punte ecologica – impresii

Pe data de 12 martie 2013 a avut loc conferinta de final de proiect Punte ecologica peste raul Mures intre Mako-Periam finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013. Casa de cultura din comuna Periam a fost gaza a 100 de persoane interesate de rezultatele acestui proiect. La orele 11 a inceput conferinta prin prezentarea participantilor.
Primul care a luat cuvantul a fost primarul comunei Periam, domnul Dumitras Cornel. Acesta a prezentat programul de finantare, obiectivele acestuia, apoi a prezentat proiectul implementat si obiectivele acestuia.
In continuare a aluat cuvantul Mirea Cristian, consultantul tehnic al proiectului care a prezentat rezultatele acestuia. Dupa o prezentare in detaliu a echipamentelor achizitionate si a caracterului ecologic al acestora, a luat cuvantul d-na Szel Agnes din partea primariei orasului Mako (Ungaria). D-na Szel a perezentat partea maghiara a proiectului si stadiul actual al investitiei.
In final a luat cuvantul d-na Hojda Diana, directorul Liceului Teoretic Periam care a prezentat participantilor importanta acestui proiect pentru invatamantul din regiune.
Printre invitati la conferinta au fost reprezentanti ai Consiliului Judetean Timis, al Adetim, al Garzii de Mediu Timis, Administratiei de Gospodarire a Apelor Arad, precum si colaboratori in cadrul proiectului.
Dupa o pauza de gustare, invitatii s-au deplasat cu autobuzul la Periam Port pentru a vizita investitia. S-au prezentat salile de cursuri, anexele. Datorita precipitatiilor din zilele dinaintea vizitei in teren accesul spre turnurile de observatie a fost greoi si multi au optat sa ramana la info-centru si sa afle mai multe despre dotarile acestuia.

Galerie foto


    Vizualizări