iulie 14, 2014

Vest autentic pe Mures II - impresii

Duminica, 13 iulie, a fost o zi torida, perfecta pentru festivităţi artistice şi sportive la Periam Port.

De dimineaţă s-a început cu o competiţie de biciclete pe un traseu al proiectului "Ecotourul Mureşului inferior între Periam Port şi Mako" utilizând echipamente achiziţionate în cadrul acestui proiect.

În jurul orel 12 au început turele pe Mureş cu canoele care au fost precedate de o comptetiţie de viteză pe distanţa de la pontonul proiectului "Ecotour" în amonte până la insula mică şi înapoi. După comptetiţie, până la lăsarea serii au fost mulţi doritori să facă ture cu canoele pe râul Mureş. Echipamentele au fost puse la dispoziţie prin intermediul proiectului "Ecotour"

Competiţia de fotbal pe nisip s-a realizat pe un teren amenajat pe platoul de pe malul Mureşului.

Competiţia de volei pe nisip s-a desfăşurat pe terenul amenajat cu nisip lângă scena de la Periam Port, şi s-au utilizat echipamente puse la dispoziţie de proiectul "Ecotour". Participarea la competiţia de volei a fost foarte mare, iar după finală, şi alţi iubitori ai sportului pe nisip s-au jucat până la lăsarea serii.

După-amiaza a avut loc şi o acţiune a porţilor deschise la info-centrul proiectului "Punte ecologică peste râul Mureş între Mako-Periam". Persoane interesate au vizitat info-centrul şi li s-au prezentat dotărire şi avantajele educaţiei ecologice în mijlocul naturii.

Programul artistic a început la orele 16 pe scena din pădurea de la Periam Port cu participarea mai multor solişti de muzică populară şi s-a finalizat cu un program pregătit de ansamblul folcloric Muguri de Tezaur din Periam.

Seara s-a finalizat cu un concert susţinut de trupa AM Band din Timişoara care a încins atmosfera.